Greetje Fruitstroop

Stroop maken is een vak apart. Fruitstroop wordt gemaakt door het fruit zo lang in te koken tot een dikke, stroperige massa ontstaat. Greetje heeft het maken van stroop geleerd bij een traditionele stroopmaker in het hart van de Belgisch-Limburgse fruit gebied: Borgloon. Deze stroopmaker maakt al vele decennia stroop volgens een oud, ambachtelijk recept. Dankzij de combinatie van deze unieke bereidingswijze en het Betuwse fruit ontstaat een bijzonder product; de fruitstroop van Greetje…

 Op dit moment maakt Greetje 3 smaken fruitstroop

Greetje appelstroop

Wie kent niet de smaak van appelstroop? Nou, DEZE smaak van de Greetje appelstroop ken je vast en zeker nog niet…. Greetje maakt haar appelstroop namelijk op een heel andere manier dan de stroop die je in de supermarkt of andere winkels koopt. De appels komen van Fruitstation van Arkel in Eck & wiel en Buurmalsen.

Greetje perenstroop

In de Betuwe groene vandaag de dag net zoveel peren als appels. Logisch dus dat Greetje ook stroop maakt van Betuwse peren. Het resultaat mag er zijn!. De peren komen van Fruitstation van Arkel in Eck & Wiel en Maurik

Greetje pruimenstroop

De Betuwe is ook dé pruimenstreek van Nederland. Logisch dus dat Greetje ook stroop heeft laten maken van Betuwse pruimen. Laat je verrassen door de overheerlijke smaak.
De pruimen zijn voor Greetje geteeld door ‘De Fruitboertjes’ (familie van Kranenburg) in Buurmalsen.
.

Greetje kersenstroop

Een van de specialiteiten van Greetje is de Betuwse kersenstroop. Als je deze kersenstroop hebt gegeten ben je voorgoed ‘verslaafd’. Heerlijk op de boterham, maar bijvoorbeeld ook in combinatie met (varkens)vlees. Greetje haalt de kersen voor haar stroop in Buurmalsen bij kersenteeltbedrijf familie Hakkert.

Greetje fruitbeleg

Greetje is de naam voor een serie overheerlijke jams…, sorry fruitbeleg……van de fruittelers uit de Betuwe. Er zit namelijk zoveel fruit en zo weinig suiker in dat het officiëel geen jam genoemd mag worden.  

Betuws kaatje

Heerlijk romig, heerlijk zacht, niet te scherp en niet te veel alcohol. Dit is zoals Greetje het liefste tokkelroom of kakelroom of…. haar eigen Betuws Kaatje heeft.

Greetje fruitsauzen

De lekkerste dessertsaus voor over het ijs, de yoghurt of als ingrediënt van gebak. Greetje heeft haar fruitsaus gemaakt van het lekkerste fruit, speciaal voor Greetje geselecteerd door de fruittelers uit de Betuwe

Greetje sauzen

Greetje is een echte fijnproefster en de mayonaisesauzen uit de winkel vond ze maar niks. Daarom is Greetje zelf mayonaisesauzen gaan maken.

Greetje fruitstroop

Stroop maken is een vak apart. Fruitstroop wordt gemaakt door het fruit zo lang in te koken tot een dikke, stroperige massa ontstaat. Greetje heeft het maken van stroop geleerd bij een traditionele stroopmaker in het hart van ’t Belgisch-Limburgse fruit gebied: Borgloon.

Wie is greetje?

Greetje is de merknaam voor een serie ambachtelijk gemaakte streekproducten. Greetje kiest met zorg de beste leveranciers en gebruikt bij de bereiding geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.