Greetje Fruitbeleg

Greetje is de naam voor een serie overheerlijke jams…, sorry fruitbeleg……van de fruittelers uit de Betuwe. Er zit namelijk zoveel fruit en zo weinig suiker in dat het officiëel geen jam genoemd mag worden.
Zes Betuwse zachtfruittelers leveren hun aardbeien, bramen, frambozen, kruisbessen, rode bessen, pruimen en kersen aan Greetje die er heerlijk fruitbeleg van maakt en in een lekker grote pot met een inhoud van maar liefst 360 gram stopt.

Greetje fruitbeleg aardbei

Greetje maakt van de aardbeien van diverse telers uit de Betuwe de allerlekkerste fruitbeleg.
Greetje stopt extra veel aardbeien in een pot fruitbeleg. De aardbeien komen van diverse telers uit de Betuwe.

Greetje fruitbeleg braam

Zelf bramen plukken in het bos of langs de weg en daar de allerlekkerste jam van maken; iedereen heeft het weleens gedaan toch? Greetje plukt de bramen niet zelf, maar haalt ze bij de beste Betuwse bramentelers. De fruitbeleg van Greetje is net zo lekker als de zelf gemaakte. Dat dan weer wél.

Greetje fruitbeleg framboos

Fruitbeleg framboos is de favoriete smaak van Greetje. Heerlijk op een broodje in combinatie met een plakje brie. Fruitteler Jeroen Vos uit het Betuwse Driel selecteert de lekkerste frambozen speciaal voor Greetje.

Greetje fruitbeleg kers

De Betuwe is dé kersenstreek van Nederland. Greetje weet dat de lekkerste fruitbeleg gemaakt wordt van de lekkerste kersen van de beste Betuwse kleigrond. Geniet samen met Greetje het hele jaar van de smaak van Betuwse kersen….

Greetje fruitbeleg rode kruisbes

In de Betuwe worden niet zo heel veel kruisbessen geteeld. Greetje kent echter de beste betuwse kruisbessentelers en maakt van hun rode kruisbessen autenthieke kruisbessenjam….,sorry fruitbeleg….

Greetje fruitbeleg rode bes

Rode bessen; de één vind ze heerlijk, de ander associeert rode bessen met een zure smaak. Greetje haalt de rode bessen echter bij telers die de bessen lekker zoet laten worden. Laat je eens verrassen door de smaak van deze Greetje fruitbeleg rode bes!

Greetje fruitbeleg pruim

De limburgers hebben pruimenvlaai; Greetje heeft Betuwse pruimenjam die officieel geen jam genoemd mag worden omdat er ‘te veel’ fruit en ‘te weinig’ suiker in zit. Voor de smaak is suiker ook helemaal niet nodig want de pruimen zijn van zichzelf al lekker zoet.

Greetje fruitbeleg

Greetje is de naam voor een serie overheerlijke jams…, sorry fruitbeleg……van de fruittelers uit de Betuwe. Er zit namelijk zoveel fruit en zo weinig suiker in dat het officiëel geen jam genoemd mag worden.  

Betuws kaatje

Heerlijk romig, heerlijk zacht, niet te scherp en niet te veel alcohol. Dit is zoals Greetje het liefste tokkelroom of kakelroom of…. haar eigen Betuws Kaatje heeft.

Greetje fruitsauzen

De lekkerste dessertsaus voor over het ijs, de yoghurt of als ingrediënt van gebak. Greetje heeft haar fruitsaus gemaakt van het lekkerste fruit, speciaal voor Greetje geselecteerd door de fruittelers uit de Betuwe

Greetje sauzen

Greetje is een echte fijnproefster en de mayonaisesauzen uit de winkel vond ze maar niks. Daarom is Greetje zelf mayonaisesauzen gaan maken.

Greetje fruitstroop

Stroop maken is een vak apart. Fruitstroop wordt gemaakt door het fruit zo lang in te koken tot een dikke, stroperige massa ontstaat. Greetje heeft het maken van stroop geleerd bij een traditionele stroopmaker in het hart van ’t Belgisch-Limburgse fruit gebied: Borgloon.

Wie is greetje?

Greetje is de merknaam voor een serie ambachtelijk gemaakte streekproducten. Greetje kiest met zorg de beste leveranciers en gebruikt bij de bereiding geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.